HÉCTOR
ILLUECA

Héctor Illueca

CANDIDAT A PRESIDENT DE LA GENERALITAT VALENCIANA

Candidat d’Unides Podem-Esquerra Unida a la Generalitat aquest 28 de maig, és vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana.

Héctor Illueca Ballester (València, 8 d’agost de 1975), candidat d’Unides Podem a la Generalitat aquest 28 de maig, és vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana.

Procedent del moviment del 15M, la seua trajectòria en la vida política és molt breu. Va liderar la candidatura d’Unides Podem per València a les eleccions generals d’abril i novembre de 2019, convertint-se en diputat en les legislatures XIII i XIV en el Congrés a Madrid, en el grup parlamentari confederal d’Unides Podem-En Comú Podem-Galícia en comú. Una vegada que Unides Podem va formar el Govern de coalició amb el PSOE, la ministra Yolanda Díaz el va nomenar Director General de la Inspecció de Treball, ja que va exercir entre gener de 2020 i setembre de 2021, quan va prendre possessió com a vicepresident segon i conseller de la Generalitat.

Doctor en Dret per la Universitat de València (UV), és Inspector de treball de professió i professor de la UV.

Va estar vinculat al capdavant Cívic «Som Majoria» fundat per Julio Anguita i va ser coautor en 2018 al costat de Manolo Monereo i Julio Anguita d’una sèrie d’articles crítics amb la Unió Europea. És autor de La proposta republicana, editat pel Vell Talp, i coautor amb Adoración Guamán de l’huracà neoliberal. Una reforma liberal contra el treball (2012), i amb Manolo Monereo de dos assajos: Per un nou projecte de país (2015) i Espanya: un projecte d’alliberament (2017), tots dos publicats pel Vell Talp.