ROSA
PÉREZ

Rosa Pérez

CANDIDATA A LES CORTS VALENCIANES PER LA PROVÍNCIA DE VALÈNCIA

Candidata d’Unides Podem-Esquerra Unida a Les Corts Valencianes per la província de València, és consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

Rosa Pérez Garijo (Catarroja, València, 6 de setembre de 1972) és una advocada i professora.

Pérez Garijo es va llicenciar en dret per la Universitat de València l’any 1998. Aqueix mateix any va realitzar el Postgrau en Dret del Treball i la Seguretat Social per la mateixa Universitat i un any més tard va obtindre el Certificat d’Aptitud Pedagògica per l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Complutense de Madrid. Així mateix, l’any 2000 va obtindre el Diploma de l’Escola JCA de perfeccionament per a l’advocacia.

Durant el seu període estudiantil també va iniciar la seua militància política en el sindicat estudiantil BEA i en les joventuts comunistes del País Valencià. En 1998 va ser triada coordinadora de Joves d’EUPV, l’àrea jove d’EUPV.

Posteriorment, en 2011, es va llicenciar en Ciències Polítiques i de l’Administració també per la Universitat de València, de la qual és professora associada de dret laboral des del 2003. També va exercir l’advocacia des de l’any 1998 fins que va assumir el seu lloc com a diputada provincial.

Pel que fa a la seua activitat pública, Pérez Garijo va iniciar la seua militància en el seu municipi, Catarroja, en el qual va eixir triada regidora l’any 2003, ocupant aquest lloc durant quatre legislatures. Així mateix, va ser diputada provincial en la Diputació de València (2011-2015) i Vicepresidenta 4a (2015-2019) d’aquesta mateixa càmera, sent responsable de teatres, inclusió social i memòria històrica, iniciant-se amb Pérez al capdavant les primeres exhumacions realitzat per una Administració Pública Valenciana.

Després de les eleccions valencianes del 28 d’abril de 2019, Pérez Garijo va ser elegida diputada per la circumscripció de València, formant part del grup parlamentari d’Unides Podem-Esquerra Unida. Després d’un acord entre PSPV, Compromís, Podem i EUPV, es va conformar un nou Govern valencià, el Botànic 2, en el qual Rosa Pérez Garijo va ser nomenada Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica el 17 de juny de 2019.

A nivell orgànic, Pérez Garijo és Coordinadora General d’EUPV des d’abril de 2018, pertanyent també a la direcció federal d’Esquerra Unida.

Durant la dècada passada, el nom de Rosa Pérez Garijo es va fer conegut per ser un dels assots de la corrupció del Partit Popular, ja que des de l’oposició va ser la denunciant del conegut “Cas Taula”. En els últims quatre anys també ha tingut un gran reconeixement social per la seua labor en matèria de memòria democràtica i, en els últims temps, per la seua labor en matèria de memòria democràtica.