COMPARTEIX-HO:

Irene Montero destaca el perfil femení de la candidatura de Podem-EU Castelló i anima a fer polítiques cuidadores en els barris.

Castelló 12/05/2023 – La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha participat en un acte de Podem-Esquerra Unida Castelló amb col·lectius feministes i socials de la ciutat, en el qual ha destacat el perfil femení de la candidatura municipal i ha animat a realitzar polítiques cuidadores als barris.

Montero ha compartit la trobada amb el candidat a la presidència de la Generalitat, Héctor Illueca; les candidates a les Corts, Marisa Saavedra i Irene Gómez; la candidata a l’alcaldia de Castelló, Marisol Barceló; i la candidata autonòmica i municipal, Silvia Peris. En l’acte, que ha tingut lloc en la llibreria cooperativa d’Abacus, han intervingut també representants de l’Associació de Dones Migrants de Castelló, l’Associació Petra Maternitats Feministes, l’Associació de Treballadores de la Llar, l’Associació de Dissenyadores i Dissenyadors de Castelló l’Espremedora i el col·lectiu LGTBI de Castelló. LGTBI ha entregat un obsequi a la ministra per l’aprovació de la Llei Trans.

Montero ha subratllat el fet de començar la campanya a Castelló, “amb les candidates Marisa Saavedra i Marisol Barceló”, i ha ressaltat “el treball dels governs amb Unides Podem, per exemple a Castelló, per a garantir el dret a l’habitatge i per a realitzar les polítiques que amplien drets, per això és important que Unides Podem estiga fort en les institucions com a l’Ajuntament de Castelló”. Ha posat el lideratge femení de la llista local, amb Marisol Barceló d’alcaldable i Silvia Peris de número dos, així com l’autonòmica, amb Marisa Saavedra, Irene Gómez i Silvia Peris en els tres primers llocs.

“Unides Podem és l’única garantia que hi ha persones valentes al capdavant dels governs autonòmics i municipals que estan disposades a assumir el cost polític de defensar el que ningú més s’atreveix a defensar i que aqueixa és la condició de possibilitat que això acabe convertint-se en mesures que siguen útils per a la gent en garantia de drets i polítiques públiques que transformen i fan la vida més fàcil als ciutadans”, ha subratllat la ministra d’Igualtat, que ha apel·lat a promoure polítiques cuidadores en els barris, que milloren la conciliació laboral i familiar, que propicien millors condicions de vida i possibiliten societats més humanes i sostenibles”.

Marisa Saavedra i Irene Gómez han posat de manifest la importància de la coalició per a avançar en societats més igualitàries, mentre la candidata a l’alcaldia, Marisol Barceló, ha anunciat l’objectiu de *Podem-EU de promoure la Casa dels Dons en l’antic asil del carrer Governador, “un espai, que promoga li pensament feminista i les polítiques d’igualtat, que inclourà una gestió públic comunitària, amb la participació d’associacions i col·lectius feministes”.

Altres notes de premsa