COMPARTEIX-HO:

Presentem el nostre Pla de Govern 2023-2027

Des d’Unides Podem – Esquerra Unida no ens presentem a les eleccions només amb un programa electoral, sinó amb un Pla de Govern 2023-2027 transformador, un document que hem elaborat en constant comunicació amb la societat civil, ja que en el redactat han participat diverses associacions i organitzacions veïnals, sindicals, cooperatives, ecologistes i feministes, entre altres. Sobre la base d’aqueixa premissa, presentem un document del qual volem destacar cinc eixos que plantegen solucions solvents i radicals per a les majories socials, incrementant drets, enfortint els serveis públics i sent valents per a fer front al poder.

En primer lloc, l’habitatge s’ha convertit en un problema principal per a les grans ciutats de la Comunitat Valenciana on la joventut ha de destinar més del 60% al pagament del lloguer, la nostra proposta va en la línia de les polítiques que la conselleria ha implantat i se centra en equilibrar el mercat del lloguer, ampliar el parc públic d’habitatge en el conjunt de municipis i limitar la turistificació que està tirant a la gent dels barris.

En segon lloc, ampliarem drets i serveis per al conjunt de la ciutadania en matèria de salut, reforçant l’Atenció Primària fins al 25% del pressupost global i desenvolupant la primera llei valenciana de salut mental i proposem crear programes de salut bucodental que puguen reduir les desigualtats en la salut i integrar en el sistema públic al conjunt de la població.

En tercer lloc, crearem una cadena de supermercats públics que permeta reduir el preu dels aliments, pagar un preu just a la producció local i millorar les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores. El mercat de l’alimentació és massa important com per a deixar-lo en mans de l’oligopoli alimentari i capitalistes despietats.

En quart lloc, plantegem una estratègia d’ocupació jove que afavorisca la reindustrialització en sectors essencials i estratègics, l’arrelament de la nostra joventut en el territori mitjançant l’incentiu de fórmules cooperatives i ens permeta avançar en una planificació ecològica de l’economia que impulse la transformació del model productiu valencià.

Finalment, aquest gir ecològic de l’economia ha de comptar amb una empresa pública d’energia valenciana capaç de produir energia autòctona mitjançant infraestructura pròpia. Així mateix, la nostra proposta para esment en la implantació racional d’energies renovables protegint les comarques de l’interior valencià i abordant la transició energètica sense donar l’esquena als municipis que es veuran afectats.

Altres notes de premsa